En glad flytt för alla inblandade

Att flytta tar på krafterna, här är några tips på stämningshöjare när trapporna börjar kännas i låren och tålamodet börjar ta slut.

  • Ha ekologiska nötter och frukter framme hela dagen så att vännerna kan fylla på med energi när blodsockret faller
  • Planera maten – om flytten pågår länge kanske flyttpizzan ska serveras mitt på dagen istället för i slutet av den. Välj gärna vegetarisk pizza då det är mycket bättre för miljön än dito med kött
  • Se till att det finns toalettpapper och tvål på toaletten i nya bostaden
  • Gör en spellista med bra flyttmusik att spela i flyttbilen

Flyttkäka vegetariskt

Tänk på att om du äter vegetariskt släpps det ut 97 % mindre koldioxid jämfört med om du äter kött. Maten vi äter står för en fjärdedel av människans klimatpåverkan. Och i synnerhet kött kräver mycket mark, vatten och energi. En studie som jämför produktionen av en vanlig hamburgare med en vegetarisk sådan visar att den vegetariska använder 45 gånger mindre mark, 20 gånger mindre vatten och genererar 10 gånger lägre klimatutsläpp. Så vegetariskt gör gott både för magen och moder jord. Tänk på det när du bjuder dina kompisar på flyttkäk. (Källa: WWF)

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen med vårt hållbara erbjudande!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt hållbar start på ditt nya boende! Just nu får du och alla andra som flyttar en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100% förnybara energikällor. På så vis blir klivet över tröskeln till din nya bostad också ett steg mot en renare framtid.

Bli kund här