Planera dagen

Genom att planera innan sparar du tid under själva flyttdagen. Om du vill kan du göra någon av dina vänner extra insatt i planeringen så att inte alla frågor måste gå genom dig. Du kan även göra och sätta upp ett preliminärt schema för när ni ska dra igång, när ni ska äta och ungefär hur länge ni beräknas att hålla på. Det kan också vara bra att fördela uppgifterna mellan vännerna – en person som av någon anledning inte kan bära kan t ex fungera som flyttens chaufför, hjälpa till med städning eller vara koordinator med stenkoll på schema och vad som ska flyttas när.

Flyttkäka vegetariskt

Tänk på att om du äter vegetariskt släpps det ut 97 % mindre koldioxid jämfört med om du äter kött. Maten vi äter står för en fjärdedel av människans klimatpåverkan. Och i synnerhet kött kräver mycket mark, vatten och energi. En studie som jämför produktionen av en vanlig hamburgare med en vegetarisk sådan visar att den vegetariska använder 45 gånger mindre mark, 20 gånger mindre vatten och genererar 10 gånger lägre klimatutsläpp. Så vegetariskt gör gott både för magen och moder jord. Tänk på det när du bjuder dina kompisar på flyttkäk. (Källa: WWF)

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen med vårt hållbara erbjudande!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt hållbar start på ditt nya boende! Just nu får du och alla andra som flyttar en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100% förnybara energikällor. På så vis blir klivet över tröskeln till din nya bostad också ett steg mot en renare framtid.

Bli kund här