Att köpa flyttkartonger och packmaterial

En grundregel är att det behövs ca 1 flyttkartong per kvadratmeter och alltid några extra. Ett miljösmart alternativ är att hyra flyttlådor eller ärva begagnade av vänner. Se till att flyttlådorna är i gott skick – det kommer att underlätta arbetet både för dig och eventuell flyttfirma. Ett bra alternativ till att köpa packmaterial är att packa ömtåliga saker i handdukar och lakan som ändå ska till den nya bostaden. Eller använda gamla tidningar.

Olika slags flyttkartonger

Flyttfirmor kan oftast erbjuda dig att hyra eller köpa rejäla klassiska flyttkartonger. Om du flyttar på egen hand eller har ett mindre hushåll kan det ibland vara svårt att bestämma sig för vilken prisklass kartongerna du köper bör ligga i.

Det är vanligt att använda banankartonger, som är mindre och har betydligt ömtåligare bottnar och kanter. Därför passar sig dessa inte bra för att flytta tunga eller vassa föremål. Det kan vara väldigt stor skillnad på olika kartonger, och genom att investera i bra sådana kan flytten bli både billigare och säkrare och slutändan.

Var köper jag flyttkartonger?

Har du inga bekanta som du kan få eller köpa begagnade flyttlådor av så finns det som tur är alternativ som passar alla plånböcker. Vanliga kartonger i olika prisklasser och storlekar finns att köpa på i stort sett alla större varuhus och är du ute efter professionella flyttlådor kan du alltid ta kontakt med en flyttfirma eller någon som är specialiserad på detta.

Välj förnybar el i nya hemmet

Vi har en vision som vi kallar solekonomi, det betyder att i framtiden ska all vår energi vara baserad på solen. Antingen så kommer den direkt via solpaneler och solfångare, eller indirekt via vattenkraft, vågkraft, vindkraft, biomassa eller jordvärme. Redan idag får alla Fortums elkunder energi som är förnybar och just nu ger vi en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100 % solkraft. Så byt elavtal om du inte redan gjort det!

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen med vårt hållbara erbjudande!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt hållbar start på ditt nya boende! Just nu får du och alla andra som flyttar en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100% förnybara energikällor. På så vis blir klivet över tröskeln till din nya bostad också ett steg mot en renare framtid.

Bli kund här