Att köpa flyttkartonger och packmaterial

En grundregel är att det behövs ca 1 flyttkartong per kvadratmeter och alltid några extra. Ett miljösmart alternativ är att hyra flyttlådor eller ärva begagnade av vänner. Se till att flyttlådorna är i gott skick – det kommer att underlätta arbetet både för dig och eventuell flyttfirma. Ett bra alternativ till att köpa packmaterial är att packa ömtåliga saker i handdukar och lakan som ändå ska till den nya bostaden. Eller använda gamla tidningar.

Olika slags flyttkartonger

Flyttfirmor kan oftast erbjuda dig att hyra eller köpa rejäla klassiska flyttkartonger. Om du flyttar på egen hand eller har ett mindre hushåll kan det ibland vara svårt att bestämma sig för vilken prisklass kartongerna du köper bör ligga i.

Det är vanligt att använda banankartonger, som är mindre och har betydligt ömtåligare bottnar och kanter. Därför passar sig dessa inte bra för att flytta tunga eller vassa föremål. Det kan vara väldigt stor skillnad på olika kartonger, och genom att investera i bra sådana kan flytten bli både billigare och säkrare och slutändan.

Var köper jag flyttkartonger?

Har du inga bekanta som du kan få eller köpa begagnade flyttlådor av så finns det som tur är alternativ som passar alla plånböcker. Vanliga kartonger i olika prisklasser och storlekar finns att köpa på i stort sett alla större varuhus och är du ute efter professionella flyttlådor kan du alltid ta kontakt med en flyttfirma eller någon som är specialiserad på detta.

Flytta med ditt bredband

Om du flyttar till en lägenhet så kontakta din blivande hyresvärd eller bostadsrättsförening. De kan tala om för dig vilken leverantör av bredband de har och hur du ska gå till väga för att få tillgång till internet så fort du har flyttat in. Om du flyttar till ett hus eller radhus så kontakta din internetleverantör i god tid innan du flyttar.

Vem står på elavtalet?

Kom ihåg att det måste vara samma person som står på elavtalet som på elnätsavtalet.

Vem flyttar in efter dig?

Vet du vem som flyttar in i din bostad efter dig? Informera i så fall gärna om vilket datum elavtalet för bostaden slutar gälla så hen kommer ihåg att teckna ett eget.

Flytta telefoni till ny bostad

Har du fast telefoni och vill behålla telefonnumret när du byter bostad? Kontakta din operatör så hjälper de dig.

Teckna gasavtal

Flyttar du till en bostad med gasspis? I så fall behöver du teckna ett avtal för gas. Flyttar du dessutom ifrån en bostad med gas så behöver du kontakta ditt gasbolag för att säga upp ditt avtal när du ska flytta. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig: 020-46 00 00.

Teckna eller säga upp vatten och avlopp

Om du flyttar till eller från ett hus eller radhus så kom ihåg att säga upp och/eller teckna nya avtal för vatten och avlopp.

Teckna eller säga upp sophämtning

Flyttar du från ett hus eller radhus till ett annat hus eller radhus? Kom ihåg att säga upp sophämtning för bostaden du flyttar ifrån och teckna sophämtning för bostaden du flyttar till.

Kompisar vid flytt – säg till i god tid

Om du planerar att ta hjälp av dina kompisar så kom ihåg att förvarna om flytten i god tid innan så de inte hinner boka upp sig på annat.

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen. Få rabatt!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt bra start på ditt nya boende! Just nu får du en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer oss som elleverantör.

Bli kund här