Avtalsformer för el

Det finns en uppsjö av olika avtalsformer för el men de absolut vanligaste är rörliga och fasta avtal. Ring oss gärna så berättar vi lite mer om detta och så kan vi resonera om vad passar just dig, eller så kan du fylla i dina uppgifter här så ringer vi upp dig. Vårt viktigaste tips är att göra ett aktivt val av elavtalet. Den som inte väljer elavtal idag får ofta ett anvisat elavtal som kan vara dyrare än de fasta eller rörliga elavtalen.

Rörligt rent elpris

Ett rörligt elpris ger ofta lägre kostnad över en längre tid och passar dig som inte har något emot att elpriset varierar från månad till månad. Det rörliga elpriset följer prissvängningarna upp och ned på den nordiska elmarknaden. Det innebär att du får ett lägre elpris när priserna sjunker och betalar mer när elpriset går upp. Du kan alltid snabbt teckna ett fast elpris om du ångrar dig.

Rörligt rent elpris är ett rörligt elavtal där du får el till vårt inköpspris. Inga påslag förekommer utöver en månadsavgift. Elen kommer från en energimix och all el från Fortum är dessutom ursprungsmärkt. Ursprungsmärkningen är en garanti som intygar att all vår el kommer från fossilfria energikällor och kan spåras.

Byt till ett elavtal med rörligt elpris här.

Elavtal med fast elpris

Om du vill veta hur mycket elen kommer att kosta så är fast elpris ett bra alternativ. Du väljer själv om du vill säkra ditt elpris i 6 månader, 1 år eller 3 år. Under den tiden har du samma pris för din el – oavsett vad som händer på elmarknaden.

Välj Fortums bytesgaranti om du vill ha flexibilitet till ditt fasta elpris. Skulle elpriset på elmarknaden sjunka kan du då teckna ett nytt elavtal hos oss till det lägre elpriset. Om du vill ha den flexibiliteten – glöm inte att lägga till bytesgaranti när du tecknar ditt fasta elavtal.

Byt till ett elavtal med fast elpris här.

Flytta med ditt bredband

Om du flyttar till en lägenhet så kontakta din blivande hyresvärd eller bostadsrättsförening. De kan tala om för dig vilken leverantör av bredband de har och hur du ska gå till väga för att få tillgång till internet så fort du har flyttat in. Om du flyttar till ett hus eller radhus så kontakta din internetleverantör i god tid innan du flyttar.

Vem står på elavtalet?

Kom ihåg att det måste vara samma person som står på elavtalet som på elnätsavtalet.

Vem flyttar in efter dig?

Vet du vem som flyttar in i din bostad efter dig? Informera i så fall gärna om vilket datum elavtalet för bostaden slutar gälla så hen kommer ihåg att teckna ett eget.

Flytta telefoni till ny bostad

Har du fast telefoni och vill behålla telefonnumret när du byter bostad? Kontakta din operatör så hjälper de dig.

Teckna gasavtal

Flyttar du till en bostad med gasspis? I så fall behöver du teckna ett avtal för gas. Flyttar du dessutom ifrån en bostad med gas så behöver du kontakta ditt gasbolag för att säga upp ditt avtal när du ska flytta. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig: 020-46 00 00.

Teckna eller säga upp vatten och avlopp

Om du flyttar till eller från ett hus eller radhus så kom ihåg att säga upp och/eller teckna nya avtal för vatten och avlopp.

Teckna eller säga upp sophämtning

Flyttar du från ett hus eller radhus till ett annat hus eller radhus? Kom ihåg att säga upp sophämtning för bostaden du flyttar ifrån och teckna sophämtning för bostaden du flyttar till.

Kompisar vid flytt – säg till i god tid

Om du planerar att ta hjälp av dina kompisar så kom ihåg att förvarna om flytten i god tid innan så de inte hinner boka upp sig på annat.

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen. Få rabatt!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt bra start på ditt nya boende! Just nu får du en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer oss som elleverantör.

Bli kund här