Avtalsformer för el

Det finns en uppsjö av olika avtalsformer för el men de absolut vanligaste är rörliga och fasta avtal. Ring oss gärna så berättar vi lite mer om detta och så kan vi resonera om vad passar just dig, eller så kan du fylla i dina uppgifter här så ringer vi upp dig. Vårt viktigaste tips är att göra ett aktivt val av elavtalet. Den som inte väljer elavtal idag får ofta ett anvisat elavtal som kan vara dyrare än de fasta eller rörliga elavtalen.

Rörligt rent elpris

Ett rörligt elpris ger ofta lägre kostnad över en längre tid och passar dig som inte har något emot att elpriset varierar från månad till månad. Det rörliga elpriset följer prissvängningarna upp och ned på den nordiska elmarknaden. Det innebär att du får ett lägre elpris när priserna sjunker och betalar mer när elpriset går upp. Du kan alltid snabbt teckna ett fast elpris om du ångrar dig.

Rörligt rent elpris är ett rörligt elavtal där du får el till vårt inköpspris. Inga påslag förkommer utöver en månadsavgift. Elen produceras med 100 % vattenkraft om du inte själv väljer att få el från sol eller vind. All el från Fortum är dessutom ursprungsmärkt. Ursprungsmärkningen är en garanti som intygar att all vår el kommer från förnybara energikällor och kan spåras.

Byt till ett elavtal med rörligt elpris här.

Elavtal med fast elpris

Om du vill veta hur mycket elen kommer att kosta så är fast elpris ett bra alternativ. Du väljer själv om du vill säkra ditt elpris i 6 månader, 1 år eller 3 år. Under den tiden har du samma pris för din el – oavsett vad som händer på elmarknaden.

Välj Fortums bytesgaranti om du vill ha flexibilitet till ditt fasta elpris. Skulle elpriset på elmarknaden sjunka kan du då teckna ett nytt elavtal hos oss till det lägre elpriset. Om du vill ha den flexibiliteten – glöm inte att lägga till bytesgaranti när du tecknar ditt fasta elavtal.

Byt till ett elavtal med fast elpris här

Välj förnybar el i nya hemmet

Vi har en vision som vi kallar solekonomi, det betyder att i framtiden ska all vår energi vara baserad på solen. Antingen så kommer den direkt via solpaneler och solfångare, eller indirekt via vattenkraft, vågkraft, vindkraft, biomassa eller jordvärme. Redan idag får alla Fortums elkunder energi som är förnybar och just nu ger vi en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100 % solkraft. Så byt elavtal om du inte redan gjort det!

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen med vårt hållbara erbjudande!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt hållbar start på ditt nya boende! Just nu får du och alla andra som flyttar en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100% förnybara energikällor. På så vis blir klivet över tröskeln till din nya bostad också ett steg mot en renare framtid.

Bli kund här