Flytta hemförsäkring

Vad är en hemförsäkring?

En hemförsäkring skyddar dig, din familj och ditt hem från oväntade olyckor. Vad som ingår i hemförsäkringen varierar något beroende på försäkringsbolaget, men generellt sett ingår följande skydd:

  • Egendomsskydd
  • Bostadsskydd
  • Flyttskydd
  • Reseskydd
  • Krisskydd
  • Ansvarsförsäkring
  • Rättsskydd
  • Överfallsskydd

Den typ av hemförsäkring du tecknar skiljer sig även något om du bor i exempelvis hyresrätt, bostadsrätt eller villa. 

Hemförsäkring när du flyttar

Din hemförsäkring är relativt enkel att ta med sig vid flytt. Du behöver bara kontakta försäkringsbolaget och se till att hemförsäkringen gäller det nya boendet från och med inflyttningsdatum.

Det kan vara så att din försäkringspremie förändras lite beroende på hur stor skillnad det är mellan ditt gamla och ditt nya boende. Oftast binds hemförsäkringen ett år i taget så se över om datumet sammanfaller med din flytt så kan du passa på att se över alternativen när du ändå sätter dig in i frågan.

Gäller din hemförsäkring vid själva flytten?

Det är också viktigt att du innan flytten kollar upp vad din hemförsäkring täcker. Villkoren hos de olika försäkringsbolagen kan skilja sig åt. Hos de flesta behöver du komplettera med en allriskförsäkring (det som i folkmun kallas ”drulleförsäkring”) för att du ska få ersättning om något går sönder under flytten. Har du dyr elektronik försäkrad via någon hemelektronikskedja är dessa oftast skyddade. Det kan vara en bra idé att kolla upp vad som är försäkrat och att försäkringen fortfarande är giltig.

Välj förnybar el i nya hemmet

Vi har en vision som vi kallar solekonomi, det betyder att i framtiden ska all vår energi vara baserad på solen. Antingen så kommer den direkt via solpaneler och solfångare, eller indirekt via vattenkraft, vågkraft, vindkraft, biomassa eller jordvärme. Redan idag får alla Fortums elkunder energi som är förnybar och just nu ger vi en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100 % solkraft. Så byt elavtal om du inte redan gjort det!

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen med vårt hållbara erbjudande!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt hållbar start på ditt nya boende! Just nu får du och alla andra som flyttar en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100% förnybara energikällor. På så vis blir klivet över tröskeln till din nya bostad också ett steg mot en renare framtid.

Bli kund här