Flytta själv eller anlita flyttfirma

Det finns för- och nackdelar med allt. Att flytta själv är billigt men att bära flyttkartonger är både tungt och tar tid. Att anlita flytthjälp är i sin tur bekvämt men kostar pengar och att hitta rätt flyttfirma för jobbet kräver sin research.

Om du vill flytta själv

Oavsett vad du väljer så är det smart att vara ute i god tid innan flytten. Om du väljer att flytta själv behöver du hyra flyttbil eller flyttsläp så tidigt som möjligt eftersom många flyttar vid samma tidpunkt i månaden. Kolla vilka mackar/hyrbilsfirmor nära dig som har flyttbilar/släp. Tänk på att ta i lite när du anger antal timmar du vill ha bilen – att flytta kan lätt dra ut på tiden. En annan sak som kan vara bra att kolla upp är försäkring. Se efter om ditt försäkringsbolag täcker om något händer med flyttbilen/släpet eller om uthyrningsstället erbjuder försäkring. Du behöver kanske även boka upp en och annan kompis för bärhjälp?

Om du vill anlita flyttfirma

Om du väljer att anlita en flyttfirma kan det vara bra att ha tid för att ta in offerter och sedan säkerställa att de är tillgängliga just den dagen du ska flytta. Ett bra knep när du letar flyttfirma är att fråga runt bland vänner och bekanta – de kanske har erfarenheter som gör att du vill kontakta eller undvika vissa firmor. Kontakta sedan de firmor du är intresserad av och be om offerter för hur mycket det skulle kosta att tömma och flytta ditt hem. Du kan sedan jämföra offerterna och förhandla priset. Seriösa flyttfirmor har försäkring som täcker om något skulle gå sönder i flytten. Men det kan vara värt att dubbelkolla detta – i vissa fall gäller den inte om du flyttpackat själv. Kolla även upp vad din hemförsäkring täcker vid flytt. Och om du vill vara snäll mot miljön – se till att anlita en miljöcertifierad firma.

Välj förnybar el i nya hemmet

Vi har en vision som vi kallar solekonomi, det betyder att i framtiden ska all vår energi vara baserad på solen. Antingen så kommer den direkt via solpaneler och solfångare, eller indirekt via vattenkraft, vågkraft, vindkraft, biomassa eller jordvärme. Redan idag får alla Fortums elkunder energi som är förnybar och just nu ger vi en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100 % solkraft. Så byt elavtal om du inte redan gjort det!

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen med vårt hållbara erbjudande!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt hållbar start på ditt nya boende! Just nu får du och alla andra som flyttar en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100% förnybara energikällor. På så vis blir klivet över tröskeln till din nya bostad också ett steg mot en renare framtid.

Bli kund här