Flyttstäda själv eller anlita städfirma

Att flyttstäda är en viktig komponent i flytten – det är till och med så att du kan bli skyldig att betala kostnaden för en städfirma om du misslyckas med den.

Om du flyttar från en hyresrätt är det ofta hyresvärden som genomför städbesiktningen för att se till att städningen blivit ordentligt gjord. Flyttar du från en bostadsrätt, radhus eller villa är det köparen själv som kontrollerar städningen.

Vad ingår i en flyttstädning?

Det är viktigt att du vet vad som ingår i en flyttstädning om du väljer att göra den själv. I vår checklista har vi listat det du behöver komma ihåg att städa innan du flyttar. Bland våra städtips kan du läsa om hur du kan städa mer miljövänligt.

Att anlita städfirma

Om du vill anlita en städfirma kan du räkna med att behöva lägga tid på att hitta en pålitlig firma, begära in offerter och jämföra priser – å andra sidan slipper du sedan lägga en tanke på dammiga lister och smutsiga hörn. Här kommer några korta och snabba tips:

  • Glöm inte att du kan nyttja RUT avdraget för flyttstädningen
  • Fråga kompisar om deras erfarenheter
  • Läs recensioner innan du gör valet

Välj förnybar el i nya hemmet

Vi har en vision som vi kallar solekonomi, det betyder att i framtiden ska all vår energi vara baserad på solen. Antingen så kommer den direkt via solpaneler och solfångare, eller indirekt via vattenkraft, vågkraft, vindkraft, biomassa eller jordvärme. Redan idag får alla Fortums elkunder energi som är förnybar och just nu ger vi en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100 % solkraft. Så byt elavtal om du inte redan gjort det!

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen med vårt hållbara erbjudande!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt hållbar start på ditt nya boende! Just nu får du och alla andra som flyttar en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100% förnybara energikällor. På så vis blir klivet över tröskeln till din nya bostad också ett steg mot en renare framtid.

Bli kund här