Sophämtning

De som bor i hyresrätt behöver inte ordna med sophämtning själva. I bostadsrättsföreningar är det styrelsen som ser till att sophämtning fungerar som det ska. Villa- och radhusägare behöver däremot själva teckna ett sophämtningsabonnemang. Det är bra att tänka på för dig som flyttar till hus för första gången att teckna ett innan flyttdagen, men det är lika viktigt att säga upp och teckna ett nytt abonnemang för dig som flyttar från ett hus till ett annat. Hör av dig till din kommun för att få hjälp med sophämtningsabonnemanget.

Matavfallshämtning

I de allra flesta kommuner och områden ingår även hämtning av matavfall i basutbudet. Det kan däremot hända att det är en tilläggstjänst som måste adderas till abonnemanget för sophämtning. Kolla med din kommun för att få reda på vad som gäller för just dig.

Det finns också oftast möjlighet att beställa påsar för matavfall, samt extra hämtningar och tillfällig avbokning av sophämtning av kommunen.

Välj förnybar el i nya hemmet

Vi har en vision som vi kallar solekonomi, det betyder att i framtiden ska all vår energi vara baserad på solen. Antingen så kommer den direkt via solpaneler och solfångare, eller indirekt via vattenkraft, vågkraft, vindkraft, biomassa eller jordvärme. Redan idag får alla Fortums elkunder energi som är förnybar och just nu ger vi en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100 % solkraft. Så byt elavtal om du inte redan gjort det!

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen med vårt hållbara erbjudande!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt hållbar start på ditt nya boende! Just nu får du och alla andra som flyttar en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100% förnybara energikällor. På så vis blir klivet över tröskeln till din nya bostad också ett steg mot en renare framtid.

Bli kund här