Flyttkartonger och packmaterial

Det behövs ungefär en flyttkartong per kvadratmeter och oftast någon extra. Du behöver inte köpa nya flyttkartonger inför flytten, att låna, hyra eller köpa begagnade är miljövänligare. Säljs ofta hos flyttfirmor, på sajter som Blocket och Tradera eller i lokala köp-, sälj- och skänkes-grupper på Facebook.

Se till att de flyttkartonger som du har är hela och av god kvalitet – det förenklar för alla som ska hjälpa dig att bära under flyttdagen. Papperskassar från matbutiken fungerar bra för att packa böcker i.

När det kommer till packmaterial är tidningspapper ett miljövänligt alternativ – eller varför inte packa i lakan och handdukar som ändå ska flyttas till nya boendet.

Kom ihåg att köpa packtejp och bra märkpennor, gärna i olika färger, för att enkelt kunna märka och färgkoordinera flyttkartongerna.

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen med vårt hållbara erbjudande!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt hållbar start på ditt nya boende! Just nu får du och alla andra som flyttar en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100% förnybara energikällor. På så vis blir klivet över tröskeln till din nya bostad också ett steg mot en renare framtid.

Bli kund här