Källsortering

När du rensar förråden och bostadens innersta vrår kommer det med stor sannolikhet dyka upp saker som varken går sälja eller skänka bort. Finns det källsortering hemma eller källsorteringskärl ute på gården är det naturligtvis jättebra att använda sig av detta så mycket det bara går. Miljöfarligt avfall som till exempel målarfärg, kemikalier, läkemedel och elektroniska produkter behöver däremot lämnas på en återvinningscentral.

Källsorteringskassar

Det finns praktiska och snygga källsorteringskassar eller påsar som går att köpa för några hundra kronor. För att underlätta källsorteringen vid flytten kan det vara en bra idé att skaffa sådana som så klart också kan tas med och användas från första dagen i den nya bostaden.

Källsortera frigolit och värmeljus

Två saker som många undrar hur man källsorterar är frigolit och värmeljus. Små bitar frigolit kan du sortera hemma som mjuk plast. Större mängder frigolit, till exempel från en TV, gör du däremot miljön en stor tjänst genom att ta med dig till återvinningscentralen istället.

Värmeljus är det tyvärr många som slänger i vanliga brännbara sopor. Eftersom hållaren till ljusen är gjorda av metall ska den också sorteras som metallförpackning. Du får också pluspoäng om du pillar bort den lilla veken innan för att separera aluminium och stål.

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen med vårt hållbara erbjudande!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt hållbar start på ditt nya boende! Just nu får du och alla andra som flyttar en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100% förnybara energikällor. På så vis blir klivet över tröskeln till din nya bostad också ett steg mot en renare framtid.

Bli kund här