Husmorstips för att städa badrummet

Rengöringsmedel har inte alltid varit en självklarhet och faktum är att det inte alltid är så effektivt att använda sig av heller. Vi behöver bara gå ett par generationer bakåt i tiden för att hitta några värdefulla och miljövänliga knep för att städa eller flyttstäda badrummet. Här nedan följer våra allra bästa husmorstips för just badrum:

  • Smutsigt kakel kan åtgärdas med en fuktig svamp eller trasa och bikarbonat. Bara blöt ner kaklet, applicera bikarbonat och skrubba rent.
  • Ättika är perfekt för att göra rent toalettstolen med. Det är bara att hälla ner det i toaletten, låta verka en stund och sedan gnugga med toalettborsten och spola.
  • Kalkavlagringar har inte en chans mot citronsyra – bara att badda, låta verka en stund och torka av.

Flyttstäda med miljövänliga rengöringsmedel

Tänk på, att om du städar med naturliga eller miljömärkta medel, så släpps mindre gifter ut i sjöar och hav. Då minskar du också ditt bidrag till algblomningen. Så om du städar själv, handla alltid rengöringsmedel som är märkt med ”Bra miljöval” eller ”Svanen”– håll utkik efter fåglarna helt enkelt. Men bäst är ändå att använda en svabb och lite ljummet vatten. Det löser lätt lite kladd på golvet. Annars är miljömärkt såpa ett skonsamt universalmedel som fixar många utmaningar både i köket och i badrummet.

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen med vårt hållbara erbjudande!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt hållbar start på ditt nya boende! Just nu får du och alla andra som flyttar en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100% förnybara energikällor. På så vis blir klivet över tröskeln till din nya bostad också ett steg mot en renare framtid.

Bli kund här