Husmorstips för att städa köket

Ett enkelt sätt att leva lite mer miljövänligt är att låta bli skadliga rengöringsmedel. Här hittar du några husmorstips på hur du kan städa eller flyttstäda köket.

  • När du stängt av och städat ditt kylskåp och din frys kan du sätta in en kopp med kaffebönor – de hjälper mot den lite unkna lukten som brukar uppstå.
  • Rengör ugnen genom att sätta in en ugnssäker skål med ättika, sätt ugnen på 50 grader och låt verka i 45 minuter. Sedan är det bara att torka rent.
  • Gör rent din mikrovågsugn genom att mikra några skivor citron i en skål med vatten. Ungefär 5 minuter brukar vara lämpligt – torka sedan insidan av mikrovågsugnen så den blir ren och torr.

Flyttstäda med miljövänliga rengöringsmedel

Tänk på, att om du städar med naturliga eller miljömärkta medel, så släpps mindre gifter ut i sjöar och hav. Då minskar du också ditt bidrag till algblomningen. Så om du städar själv, handla alltid rengöringsmedel som är märkt med ”Bra miljöval” eller ”Svanen”– håll utkik efter fåglarna helt enkelt. Men bäst är ändå att använda en svabb och lite ljummet vatten. Det löser lätt lite kladd på golvet. Annars är miljömärkt såpa ett skonsamt universalmedel som fixar många utmaningar både i köket och i badrummet.

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen med vårt hållbara erbjudande!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt hållbar start på ditt nya boende! Just nu får du och alla andra som flyttar en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100% förnybara energikällor. På så vis blir klivet över tröskeln till din nya bostad också ett steg mot en renare framtid.

Bli kund här