Organisera flyttstädningen

För att kunna göra en riktigt grundlig flyttstädning behöver bostaden vara tom. Det är därför bra om inflyttningsdagen och utflyttningsdagen kan överlappa med ett par dagar så att du har tid på dig att städa.

Du kan redan innan börja planera och skapa ett system för hur just din flyttstädning ska se ut. Har du t ex garage, balkong eller förråd? I så fall ska även dessa städas. Vad passar bäst att börja med för dig?

Städa ett rum i taget. Ett smart sätt är att börja uppifrån i varje rum och sedan arbeta sig ner. På så sätt slipper du smutsa ner ett rengjort golv med damm och smuts från tak och lister utan kan städa effektivt.

Om du har få eller inga dagar mellan inflyttningsdag och utflyttningsdag så kan du redan innan flytten börja städa utrymmen du sällan använder, som t ex förråd och garderober. Även fönster kan putsas en tid innan utflytt. Saker som tar tid, t ex att skrubba kakelfogarna i badrummet, kan du göra någon vecka innan utflytt så går det snabbt att fräscha upp dem när det sedan är dags för den stora flyttstädningen. I vår checklista har vi listat vad du behöver komma ihåg att städa innan du flyttar.

Flyttstäda med miljövänliga rengöringsmedel

Tänk på, att om du städar med naturliga eller miljömärkta medel, så släpps mindre gifter ut i sjöar och hav. Då minskar du också ditt bidrag till algblomningen. Så om du städar själv, handla alltid rengöringsmedel som är märkt med ”Bra miljöval” eller ”Svanen”– håll utkik efter fåglarna helt enkelt. Men bäst är ändå att använda en svabb och lite ljummet vatten. Det löser lätt lite kladd på golvet. Annars är miljömärkt såpa ett skonsamt universalmedel som fixar många utmaningar både i köket och i badrummet.

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen med vårt hållbara erbjudande!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt hållbar start på ditt nya boende! Just nu får du och alla andra som flyttar en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer el från 100% förnybara energikällor. På så vis blir klivet över tröskeln till din nya bostad också ett steg mot en renare framtid.

Bli kund här