Tvätta fönster

Vi alla vet hur svårt det kan vara att bli riktigt nöjd när man tvättar sina fönster. Det blir nästan aldrig bra. Det Du kan på ett enkelt sätt blanda en egen, minst lika effektiv, blandning med saker som de flesta har hemma i lägenheten. Det är dessutom ett betydligt mer miljövänligt sätt att tvätta dina fönster på.

Vad behövs för att tvätta fönster?

Här är ett enkelt recept för rena rutor:

  • En vattenfylld hink (5 liter varmt vatten)
  • Diskmedel och ättiksprit
  • Svamp
  • Fönsterraka
  • Trasor

Tvätta fönster – steg för steg

  • Häll i 0,5 dl ättiksprit och några droppar diskmedel i vattnet.
  • Doppa svampen och vrid ur den så den är blöt men utan att det rinner vatten från den.
  • Gnugga rutan med svampen och dra fönsterrakan uppifrån och ner utan att stanna.
  • Torka av fönsterrakan mellan gångerna så att du blir av med smutsen från fönstren och den blir torr inför nästa drag.

Avsluta med att torka av kanterna på fönstret med trasan.

 

Flyttstäda bostaden

I en flyttstädning ingår bl a att torka alla golv och rengöra skåp, garderoberna samt dörrarna. Väggarna, elementen samt bakom dem och taket ska också rengöras. I vår checklista har vi listat vad du behöver komma ihåg att städa innan du flyttar.

Flyttstäda med miljövänliga rengöringsmedel

Tänk på, att om du städar med naturliga eller miljömärkta medel, så släpps mindre gifter ut i sjöar och hav. Då minskar du också ditt bidrag till algblomningen. Så om du städar själv, handla alltid rengöringsmedel som är märkt med ”Bra miljöval” eller ”Svanen”– håll utkik efter fåglarna helt enkelt. Men bäst är ändå att använda en svabb och lite ljummet vatten. Det löser lätt lite kladd på golvet. Annars är miljömärkt såpa ett skonsamt universalmedel som fixar många utmaningar både i köket och i badrummet.

Flyttstäda badrummet

Rengör inuti, utanpå och runt toalettstolen. Handfatet och under handfatet, alla rör och allt kakel samt kakelfogar skall också rengöras. Kom ihåg att om du har badkar skall du även göra rent i det, under det och badkarsfronten. Och glöm inte att rensa golvbrunnen!

Min checklista

Skapa och hantera din egen checklista så att du kan strukturera upp allt som behöver göras inför, under och efter din flytt. Ett-två-tre så är du igång!

Hantera din checklista

Flytta elen. Få rabatt!

Oavsett om du är kund hos Fortum sedan tidigare, vill vi ge dig en riktigt bra start på ditt nya boende! Just nu får du en fin flyttrabatt på 500 kr när du väljer oss som elleverantör.

Bli kund här